20
ΜΑΙ
Posted by Λαζόπουλος Σταύρος
Δημοσιεύτηκε στις 20-05-2014 σε Διατροφή. Ετικέτες: Γάλα, Κρέας
Απόσπασμα από την ομιλία της Susan Levin από την Επιτροπή Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική (PCRM) ενώπιον της επιτροπής συστάσεων διατροφής της ΗΠΑ για τα έτη 2015-20. Η επιτροπή κάθε 5 έτη διαμορφώνει τις επίσημες οδηγίες διατροφής για τις ΗΠΑ (USDA, HHS).
Susan Levin (ακολουθεί η ομιλία):

Σας ευχαριστώ,

Από τις τελευταία έκδοση των διατροφικών οδηγιών(2010) σας, ο οργανισμός μου έχει αξιολόγησει τις έρευνες που δείχνουν τις αρνητικές...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19
ΑΠΡ
Posted by Λαζόπουλος Σταύρος
Δημοσιεύτηκε στις 19-04-2014 σε Διατροφή. Ετικέτες: Γάλα, Πρόληψη
Ανησυχίες για τις επιπτώσεις υγείας από τα γαλακτοκομικά προϊόντα
Πολλοί, συμπεριλαμβανομένων και μερικών χορτοφάγων, εξακολουθούν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων ενώ οι κυβερνητικές πολιτικές εξακολουθούν να τα προωθούν - παρά τις επιστημονικές αποδείξεις που αμφισβητούν τα οφέλη τους για την υγεία και υποδεικνύουν πιθανούς κινδύνους για...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
01
ΙΑΝ
Posted by Λαζόπουλος Σταύρος
Δημοσιεύτηκε στις 01-01-2014 σε Διατροφή. Ετικέτες: Γάλα, Παιδική Διατροφή, Παχυσαρκία
Την Τετάρτη(25-1-12), το κίνημα για υγιή γεύματα στα σχολεία κέρδισε μια αύξηση προυπολογισμού 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, και μαζί με αυτό μια νέα σειρά των εντολών στις σχολικές καντίνες σε παναμερικάνικο επίπεδο. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενο, πενταετές πρόγραμμα για τη βελτίωση της διατροφής στις καντίνες και μείωση της παιδικής παχυσαρκίας.
 
Οι...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
01
ΙΑΝ
Posted by Λαζόπουλος Σταύρος
Δημοσιεύτηκε στις 01-01-2014 σε Διατροφή. Ετικέτες: Αντιγήρανση, Γάλα, Γήρανση, Κρέας, Μακροζωία
Η `Μελέτη της Κίνας` είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αποκαλυπτικά βιβλία και ίσως πιο πολλοί το συζητούν από αυτούς που το έχουν διαβάσει.
Καταλάβαμε γιατί: οι 417 σελίδες του, γεμάτες με πολλά διατροφικά δεδομένα και στατιστικές, είναι πράγματι υπερβολική ύλη για να χωνέψει κάποιος.
Έτσι το διαβάσαμε για εσάς και κρατήσαμε τις σημειώσεις μας. Η κατανόηση των θέσεων του βιβλίου έχει απίστευτες...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ