06
ΜΑΡ
Posted by Λαζόπουλος Σταύρος
Δημοσιεύτηκε στις 06-03-2018 σε Διατροφή. Ετικέτες: Κρέας, Πλανήτης, Φυτοφαγία
Άμστερνταμ, 5 Μαρτίου 2018 
Η παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισυ έως το 2050 για να αποφευχθεί η επικίνδυνη αλλαγή του κλίματος και να διατηρηθεί η συμφωνία του Παρισιού, σύμφωνα με νέα έκθεση της Greenpeace. Αν παραμείνει ανεξέλεγκτη, η γεωργία αναμένεται να παράγει το 52% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τις επόμενες δεκαετίες,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
03
ΦΕΒ
Posted by Λαζόπουλος Σταύρος
Δημοσιεύτηκε στις 03-02-2017 σε Διατροφή. Ετικέτες: Παιδική Διατροφή, Φυτοφαγία
Η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας των ΗΠΑ (AND) και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ) συμφωνούν στο ότι: τα καλά σχεδιασμένα χορτοφαγικά και vegan πρότυπα διατροφής είναι υγιεινά για βρέφη και νήπια. 
 
Χρόνος και προσοχή απαιτείται για να βοηθηθούν τα μικρά παιδιά, χορτοφάγα ή μη, ώστε να πάρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την φυσιολογική τους ανάπτυξη.
 
Για τους πρώτους...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
13
ΙΟΥΛ
Posted by Μαρία Παπαπαβασιλείου
Δημοσιεύτηκε στις 13-07-2016 σε Διατροφή. Ετικέτες: Φυτοφαγία
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αύξηση των ανθρώπων που επιλέγουν να εγκαταλείψουν το κρέας και τα παράγωγα του τόσο για ηθικούς όσο και για λόγους υγείας.
Πολλοί γονείς επιλέγουν και για τα παιδιά τους αυτό το είδος της διατροφής που μπορεί να είναι υγιεινή μόνο αν είναι καλά σχεδιασμένη και υπό την επίβλεψη παιδιάτρου.
Σύμφωνα με την επίσημη θέση της Αμερικανικής Διατροφολογικής...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
02
ΑΠΡ
Posted by Λαζόπουλος Σταύρος
Δημοσιεύτηκε στις 02-04-2016 σε Διατροφή. Ετικέτες: Φυτοφαγία
Από τον ByKrishna Ramanujan, πανεπιστήμιο του Κορνέλ 

http://www.news.cornell.edu/stories/2016/03/eating-green-could-be-your-genes
 
  Αυτός ο χάρτης δείχνει την παγκόσμια συχνότητα γονιδιακής προσαρμογής (αλλαγής λειτουργίας αλληλόμορφων γονιδίων) σε χορτοφαγικές δίατροφδες. Η προσαρμογή αυτή έχει υψηλότερη συχνότητα σε Ινδούς, οι οποίοι παραδοσιακά βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό σε φυτικής προέλευσης διατροφές.
(Τα αλληλόμορφα γονίδια-alleles είναι γονίδια...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
16
ΜΑΡ
Posted by Λαζόπουλος Σταύρος
Δημοσιεύτηκε στις 16-03-2016 σε Διατροφή. Ετικέτες: Φυτοφαγία
 Το Μποκ Τσόϊ (Bok Choy ή pak choi) είναι το πιο δημοφιλές λαχανικό στην Κίνα ενώ είναι ευρέως διαδομένο σε Φιλιππίνες, Βιετνάμ και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ασίας.
 Πρόσφατα απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη λόγω της εξάπλωσης της Κινέζικης κουζίνας.
 Ανήκει στα σταυραθανθή και ονομάζεται συχνά ως το "Άσπρο Λάχανο της Κίνας" αλλά έχει και άλλες ονομασίες όπως pe-tsai, pak choi, petsay κλπ ενώ η επιστημονική...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ